perjantai 9. marraskuuta 2012

Muoti ja Kylmä sota Vintage muotia Virossa 1950-1970http://umami.fi/etusivun-paajuttu/liisa/muoti-ja-kylma-sota/  Tallinnassa on  taidemuseno KUMU:ssa avattu syyskuussa mielenkiintoinen näyttely jossa linkissä enemmän!  Esillä on haute couturen tasoista vintage muotia esitelty  niin viron  kuin muunkin maailman ! Venäjän vallan alaisena Virolaisilla naisilla oli luultavasti vaikeaa pukeutua muodikkaasti kankaita ei ollut  ja ei paljon valmisvaatteitakaan. Naisten tarpeeseen syntyi vuonna 1952 Moealbum niminen muotilehti jota toimitti Melanie Kaarma. En tiedä viellä tässä vaiheessa oliko siinä kaava-arkit vai tilattavissa olevat kaavat kuten suomessa Sorja Kaavat. 
                                            
                                                   
 Jokatapauksessa upeita malleja ja kankaatkin näyttää kuoseiltaan kivalta!  


Lisää kerron myöhemmin olen menossa joulukuussa Talliinnaan ja jos aika antaa myöden tää on ehkä nähtävä  paikan päällä.Tätä ennen en tiennytkään Talliinalaisista vintage kaavoista. Seuralaiseni haluaa mennä jonkun luontotaiteilijan näyttelyyn ehkä ne on samassa paikassa.                                        

                                          http://www.e-ope.ee/_download/euni_repository/file/1272/1947-%201959,%20NEW%20LOOK.pdf   

Tässä mielenkiintoinen PDF tiedosto Viron ja Tallinnan muotielämästä 1950-luvulta 70-Lukuun! Muotia myös muualta euroopasta.  

Ei kommentteja: