tiistai 6. marraskuuta 2012

Lana Lobell postimyyntikuvasto 50-luvulta

Joskus vuosia sitten löysin yhden Lana Lobell kuvaston kirpparilta nyttemin niitä mulla on 3 kappaletta! Eipä niitä usein löydäkkään enää! Niitä katsosseaan toivoisi että voisi tilata sieltä näitä ihania vaatteita!! Lehden keskiaukeamalla on yhä käyttämätön tilauslomake. Sitä en tiedä saiko Suomesta asti tilattua   luultavasti lehdetkin ovat tulleet jonkun mukana joka on ollut vaikka vaihto-oppilaana tai jos asuu sukulaisia amerikassa ja he ovat  lähettäneet vaatteita tänne suomeen! 
 Lana Lobellin  tarina alkaa  kun Boris ja Sophie Leavitt perustivat pienen vaateliikkeen Hannoveeriin Pennsylvaniaan vuonna 1934. Liikkeestä tuli suosittu ja myymälöitä syntyi lisää   ja yritys kasvoi.  Vaatteilla oli oma suunnittelija ja hinta/laatu suhde   hyvä  maine kasvoi  muuallekkin amerikkaan ja näin syntyi postimyyntikuvasto vuonna 1950 se nimettiin  Boriksen ja Sophien tyttären  mukaan Lana Lobell:ksi. Kuvastoja on ainakin 60-Luvulle saakka. Pariskunta myi firmansa vuonna 1972 .
Kuvasto on täynnänsä mitä ihanempia asuja !   Näitä katsoessa kuola valuu ja silmät pyörii päässä! Näistä saa myös vinkkejä ompeluun!                                           

Ei kommentteja: