torstai 20. helmikuuta 2014

Vintage kissa kankaat! VintageCats Fabrics! MAU

Olen jo kauan etsiskellyt vintage kissa aiheisia kankaita tai edes repro tai retro anyway!  Eurokankaan kevään 2014 uutuuksiin kuuluu tämä missä nuotteja ja pianon koskettimet! Pakko ostos vaikka sitten  varmaan monella muullakin on samaa kissakangasta ompeluksissaan. Mulla on aina ompelussa ollut yksi pointti : ja se on että ompelemani juttu on uniikki eikä toista samanlaista kävele vastaan!
Tällästä kissakangasta  ostin Rätit ja Lumput Facebook ryhmästä! Kangas on käytetty ja vähän virttynyt mutta kissat ovat vintage henkisiä 50-luvun tyyliin! Ompelen tästä mekon kunhan inspiraatio iskee !             
50-luvullla oli ns: Novelty print kankaita  joissa aiheet vaihteli kissoista villakoiriin yms maisema kuvia ja kaikkea maan ja  taivaan väliltä! ne ovat hyvin suosittuja nykyään ja aidot 50-luvun Novelty kankaat on kuuminta hottia Ebayssa ja Etsyssa.
                                                             
Tässä pari kuvaa  kirjasta Fun Fabrics of the 50 ´s     Joy Shih     A Scihffer Books Kirjassa on monia muitakin ihania kuvia novelty kankaista ja upeista 50-Luvun kankaista.

                                       
Retro kankaita löytää  mm:ssa  Robert Kauffmannin  netti kaupasta ,Ebaysta ja Etsystä jopa aitojakin kankaita toisinaan! Kuvassa jossa mustia kissoja pinkillä pohjalla myydään Kauffmannilla. 
                                    
Jos on viitseliäs voi vaikka kirjailla kissan huopahameeseen!  Tässä muutama malli  Ruotsalaisesta kirjailu kirjasesta jonka löysin kerran kirpparilta. Kirja on 50-Luvulta. Ennen myös aplikoitiin kissoja hameisiin!   

50-Luvulla ja myöhemminkin oli tälläsiä kaavoja ja aplikaatioita jotka ommeltiin kuvan osoittamaan tapaan huopaan. Niitä voi myös soveltaa omasta päästä! Mulla on yksi kuva suomalaisesta versiosta jostakin 50-luvun naisten lehdestä mutta en nyt löytänyt kuvaa mistään tähän juuri nyt.   

2 kommenttia:

Henkkumaaria kirjoitti...

Ihania kissakuoseja!

Hanna-Kaisa, Vinkeli-Shop kirjoitti...

Vau! I-HA-NIA ! Sattumalta löysin blogiisi kun googlailin retrokuoseja joita voin 'pienentää' nukkisprojektia varten. Pitäisi tulla sun luo kylään kuvaamaan ihania kuoseja :) ?