perjantai 27. joulukuuta 2013

RETRO OMPELUKAAVAT BURDA STYLE

Uudistuneessa Burda lehdässä joka on nyt  BURDA STYLE on ruvennut ilmestymään lähes joka numerossa pari tai kolme  vintage henkistä retro kaavaa  PLUS koossa  mikä on hyvä juttu muodokkaalle  naiselle. Onhan minullakkin aitoja kaavoja vaikka kuinka paljon mutta useimpia niistä joutuu suurentamaan ja joskus vaan on niin laiska ettei viitsisi suurentaa. Ensimmäisen kuvan puku on  jostakin vuoden 1960 Burdasta joka on uudistettu nyt vuoden  12/2012 lehteen koossa 34-42 . Sen eron nyt ainakin huomaan että  kun alkuperäisessä kaavassa hiha on hieman löysempi   ja ommeltu ala ja ylä hihasta niin uudistetussa  versiossa hiha on kapeampi ja  yhtenäinen kaava missä vain yksi sauma alhaalla.Kaavaa on myös  pidennetty koska nykynaiset on pidempiä kuin kanssa sisarensa 50-60-luvulla.
Villaneulosmekko joka hoikentaa   Burda  8/2013  Koossa 44-52

Tässä samasta lehdestä 8/2013 2 40-luvun henkistä mekkoa muodokkaalle  koot 44-52 Nämä kun ompelee esimerkiski  vintagekankaista ja kirppislöytö kankaista saa hyvinkin vintage henkistä  mekkoa aikaseksi . Itse olen sitä mieltä kun oikein tarkkaan etsii kankaan joka mahdollismman paljon muistuttaa   alkuperäistä  niin saa parhaimman näköisen mekon!

                                                        


Kuvassa jossa lukee Mix on Burda Style 12/2012    muodokkaalle  koossa 44-52 

Juhlamekossa jossa on irrotettava musta liehuke on Burda Style  3/2012  koossa 44-52 lehdessä on muitakin kivoja 50-luvun henkisiä malleja joista saa oikein kivoja valitsemalla oikean kuosin tai tekemällä se vintage kankaasta.   Alimmainen musta mekko on kans kiva  samasta 3/2012 lehdestä  koossa 44-52 

Tässä  yksi tuotos  Burda Style 3/2012  Kaavoilla jonka tein pikkujouluihin. Kangas on paksuhkoa jerseytä jossa samettiset kohokuviot leopardi jäljitelmää  kangas venyy aavistuksen mutta ei liikaa! Tämä malli sopiikin hyvin kyseiseen materiaaliin sivulle tulee laskoksia kietaisumekon mallisesti. Koko on 50 Ry 116 cm ja on mullekki hieman väljä joten yksi pienempi koko olisi riittänyt ! Burda on kautta aikojen tehnyt malleja muodokkaille naisille jo 50-luvulta saakka .Omistan paljon Burda lehtiä vudesta 1950 alkaen aina 60-luvulle saakka.

1 kommentti:

mrs.c kirjoitti...

Tartteeki koluta kirppareita ku Suomen paahan paasee, josko loytas noita lehtia! Mulla on yks vintage-kaave, jota haaveilen joskus kokeilevani, kun aika ja pitkajanteisyys on vahan parempi :)