torstai 2. elokuuta 2012

Ihanat vanhat 50-luvun astiat


En tiedä lukekoo blogiani ketään olisi kiva saada lukijoiltani viestejä ja kommentteja!

En ole koskaan ollut innokas astioiden ja kippojen ja kuppojen keräilijä ja välillä ihmettelen nykymeininkiä kun ne maksaa aivan maltaita Arabia,Iittala sun muut jopa rikkinäiset ja vain sen takia kun se on jonkun esim: Arabiaa tai vaikkapa Nanny Stillin suunnittelema/muotoilema tosin ehjän esineen hinnan ymmärrän.

Senkin ymmärrän että ne on hienoa muotoilua ja ajankuvaa. Jotkut esineet kuten Kupittaan saven tuotanto oli silloin jo pääasiassa suunniteltu ihan arkikäyttöön ja  tavallisten ihmisten iloksi arkeen edullisella hinnalla nyt saa maksaa  siitä että ne on  sitä kupittaata vaikka rikkikin...

Ovathan esineet kauniita saatan itsekkin joskus ostaa  jotakin sen vuoksi että se on esim Nanny Stilliä mutta yleensä ostan  jos esine  saa hyvälle miellelle ja miellyttää silmää kuten nämä Ruotsalaiset Röstrandin ja Geflen lautaset!   "Maranne! ja "Ruter" Näitäkään ei  joskus arvostettu mutta nyt arvostetaan myös suomessa. Sininen kippo oli ihanan turkoosi ei ehjä reunassa on pieni lovi kippo on kait Kupittaan!  Minun keräilyn kohteena on lähinnä 50-luvun muotokieli se miellyttää minun silmää on aina miellyttänyt. Ja jos näen edullisesti jonkun esineen siltä ajalta niin ihanaa!

Enpä tiedä tarvinko mitenkään noita astioita mutta ne oli niin söpösiä että en voinut vastustaa! Kaapit kyllä pursuaa kaikenlaista kippoa näitä lautasia en tosin arkena "kehtaa" käyttää niinkuin ennenvanhaan sanottiin kun haluttiin pitää pyhäastiat hyvässä kunnossa.


1 kommentti:

Kirsikkainen kirjoitti...

Muistampa rompetorilla vääntäneeni myyjän kanssa joka pyysi arabian "kirsikka" sarjan kupista 20e joka oli pesty astianpesukoneessa pilalle.

Väitti kivenkovaa että kyllä tämä on tätä "valkoinen kirsikka sarjaa"...