maanantai 11. marraskuuta 2013

Piippurassi tonttujen kausi on taas

Kerään näitä vanhoja   50 ja 60-luvun vanhoja tonttuja jotka on tehty "piippurassi" langasta. Tämä on ehkä erikoisin sellainen minkä olen löytänyt joulupukki palmun juurella!!!
Lapsena katselin tätä mummuni kodissa ja haaveilin että joskus sen viellä omistan esine on kiehtonut minua jo lapsena! Nyt viime kesänä toin esineen kotiini mökiltä jossa se on viettänyt aikaansa varmaan 60-luvulta saakka ! En tiedä onko mummu ostanut sen itse Teroksen kaupasta (Rymättylässä joskus ei enää) tai onko saanut lahjaksi tai onko isäni tai setäni ostanut. Roikkuvan tontun löysin kirppikseltä viime viikolla.
                                                


Viimeaikaisia löytöjä kirppareilta! Palmun pukista lähikuva!  En tiedä mikä näissä viehttää nää on niin lystikkäitä!  Tosin monet muutkin kuin minä ovat tajunneet näiden hauskuuden ja moni kerää  näitä  sen myötä myös hinnat ovat nousseet! Omani ovat lähes ilmaisia en suostu niistä maltaita maksamaan  vaikka nämäkin ovat jo vintagea. Mulla on jo aikamoinen kokelma laitan ne jouluisin aina esille ja sitten kissa kuljettaa ne  ties minne... tänä vuonna on mielessä virinnyt että tekisin niille jonkinmoisen jouluisen alustan mihin ne asetan esille tosin kissa ei anna varmaan alustankaan olla rauhassa   ......   :) 

                                            
Kerään myös muitakin vintage joulukoristeita    mm:ssa tälläsiä sekä lasipalloja ja koristeita 
                                          
Tälläisen lasiporon löysin  syksyllä Salon ekotorilta  minusta se oli niin kaunis että ostin sen pois kuljeksimasta.

Ei kommentteja: