lauantai 9. kesäkuuta 2012

Arabiaa ja Maustesettiä



Kiertelen ahkerasti myös kirppiksiä missä ikinä kuljenkin! Yleensä ostoni ovat vintage kaavoja,kankaita,vaatteita,laukkuja,koruja,kenkiä tai ompelutarvikkeita.

Joskus saatan ostaa jonkun esineen tai astian. Astioita en osta nykyään niiden suuren hinnan vuoksi pidän kyllä Arabiankin astioista mutta miksi maksaa rikkimenneestä astiasta vain sen takia että se on Arabiaa. Ehjästä Arabian vanhasta astiasta voi maksaakkin  mutta harva niistä on enää ehjä olivathan useat niistä silloin ennen ihan jokapäiväistä käyttötavaraa! Onhan niissä nostalgiaa ja ne on ihania mutta kyllä kirppiksillä hinnat nykyään on hieman ylimitoitettu!!!  Tietenkin jos sattuu olemaan harvinainen ja tietyn suunnitelijan tekele ymmärrän hinnan Desing tuotteesta saa maksaa.

Ihanaa on se hetki kun löytää edullisesti jonkun vintage/retro henkisen esineen todella halvalla! Sitä tunnetta harvoin kokee tänä päivänä! Muistan ajan 80-Luvulla kun teininä aloin kiertelee kirppiksiä niin silloin sai nykyiset lasikipot ja arabiat yms paljon halvemmalla ketään ei  arvannut mihin niiden keräilyinto johtaa eli korkeisiin hintoihin!!!!!!

Kuvissa olevat esineet eivät kaikki ole kirpparilta  Tipu Tipu  lautanen on mökiltä ja sen on saanut isäni lahjaksi lapsena 40-Luvulla sarjaan kuuluu  Hau Hau muki mutta se on tällä hetkellä sedälläni.

Kuvan muut lastenastiat olen löytänyt vuonna pipo kirppikseltä muki on rikki lautanen on ehjä. Mutta mukissa on niin ihana kuva! Arabiaa nekin 50 tai 60-Lukua

Maustesetti on Ruotsalainen Teakia ÄKTA TEAK Karl Holmberg I götene AB se on 50 tai 60-Lukua  ja etikka ja hillo purkki siinä savulasia kait.  Sain sen ystävältäni Pilviltä! Arjen pikku esineitä! Ei esineeni tässä kaikki ole minulla on vaikka mitä kertynyt en ole innostunut nyt vaan kuvailemaan niitä mutta jotenkin nyt heräs tarve kertoa niistäkin! Vaikka ostan harvoin mitään astioita viime aikoina on jäänyt näppeihin taas niitäkin ja edullisesti mikä on IHME tänä päivänä kun kaikki tietää aesineiden arvon,alkuperän,valmistajan,suunnitelijan ja vuosiluvun!!!
       
 

Viimeisessä kuvassa kolme rakkainta 50-Luvun laukkua! Vasemmalla ja keskellä löydöt Porvoosta.
Vinyylilaukku luultavasti kotimainen ja Hardyn pakeliitti laukku Ameriikan ihmemaasta  ja oikealla aito käärmenahkainen löytö Turusta   se oli löytö jo hintansakin puolesta!! Luultavasti ulkomailta.Ja ihan aitoa käärmestä !

Ei kommentteja: